WorkShop 3 – Fotografér med din mobil ■ 2017-09-14

WorkshopsOprettet af Martin Schaffer 2017-09-19 19:46
I dag havde vi vores 3. workshop i efteråret.
Emnet var denne gang ”Fotografér med din mobil” – flere medlemmer havde ønsket at lære mere og blive opdateret på denne mulighed i fotografering.
Selvom vi var ikke mange, havde vi god aften.
Martin gennemgik fordele og ulemper ved henholdsvis en smartphone og et kamera og vores større DSLR´s (eller lignende).
Så kunne man godt se, hvornår det giver mening at fotografere med mobilen eller ej.
Der blev også vist nogle eksempler på, hvordan man kan bruge sin mobil til specielle funktioner (f.eks. som forstørrelsesglas, som huskeseddel osv.).
Martin demonstrerede nogle særlige apps til både iOS eller Android-smartphones, som gør det meget nemmere at fotografere og derefter redigere.

Efter en kort pause begyndte vi at øve os i særlige udfordringer:
Station 1: makrofotografering
Station 2: bevægelse
Station 3: hvidbalance
Station 4: dybdeskarphed
Station 5: portræt

Det var meget interessant, hvor nemt det er ved hjælp af appén at skifte nogle parametre (hvidbalance, lukkertid osv.) og så kan man skyde ret gode billeder.
Det lykkedes ret godt og gav nogle ”aha”-effekter.
Og sådan skal det jo være – derfor laver vi jo vores workshops:
alene tager man sig ofte ikke rigtig tid til at afprøve noget eller øve sig.
Men hvis man får en vejledning og kan få hjælp, hvis der er brug for det, så er det jo meget nemmere og også sjovt.

Tak for en dejlig aften, Martin.

Klik her for at se billederne under øvelsen!

Klik her for at se medlemmerne´s bedste billeder!