Foredrag om "Kunstfoto" med Morten Funder ■ 2017-11-02

KlubaftenerOprettet af Martin Schaffer 2017-11-05 05:30
I aften afleverede vi billeder til årets sidste konkurrence.
Det faste emne var arkitektur, som skulle afleveres digitalt.
Papirbilleder med frit emne blev afleveret til billedsekretæren.

Aftenens emne var fotokunst.
Kunstfotografen Morten Funder gav os en inspirerende introduktion til den måde, han arbejder med fotokunst på.

Han har efter 40 års ansættelse i it-branchen fra begyndelsen af 2017 været fuldtidskunstner.

Morten bruger altid motiver hentet i naturen som grundlag for sine billeder.
Ved at anvende enkeltelementer og kombinere dem lag for lag og behandle dem i Photoshop, når han fem til det endelige resultat.
Som regel er der 10-20 lag i et billede, men enkelte gange er han oppe på 50+ lag.

Vi fik vist et forløb, hvor Morten med udgangspunkt i 5 billeder, trin for trin skabte et billede. Det var meget interessant at se, hvordan de enkelte billeder kunne bearbejdes til at gå op i en højere enhed i det færdige billede. Det kræver også, at man er meget fortrolig med de muligheder, som de forskellige funktioner i Photoshop giver.

Morten får sine billeder printet på et meget fintmasket lærred, og havde et par eksempler med.
Det var nogle meget flotte billeder.
Man ville umiddelbart tro, at der var tale om malede billeder.
Vi fik introduceret en helt anden måde at arbejde med billeder på, end vi er vant til.

Tak til Morten for en meget inspirerende aften.

Vi havde fået fin omtale af vores arrangement i Helsingør Dagblad, Frederiksborg Amtsavis og Nordkysten, som resulterede i, at der var 8-10 gæster mødt op til aftenen.
Det var meget tilfredsstillende.

Klik her for at se alle billeder fra klubaftenen!