Bedømmelse FK1/18 ■ 2018-02-22

KlubaftenerOprettet af Martin Schaffer 2018-02-25 20:44

I dag fik vi besøg af Rafael Borges fra Fotoklubben Momento. Han bedømte vores første fotokonkurrence i år.

Først fortalte han lidt om, hvordan det forgår i Momento med hensyn til deres konkurrencer.

Det var spændende og der kunne man godt se, hvor avanceret deres medlemmer er.

Så begyndte han med papirbillederne; frit emne – der var indsendt 26 billeder af 13 medlemmer.

Hans præferencer var, at billedet skulle fortælle noget, skulle gøre en nysgerrig; hvis farverne forstyrrede for meget, så kunne der evt. konverteres til sort/hvid; der skulle være en hvis skarphed; beskær hvis nødvendigt, det er bedre at holde tinge simpelt osv.

Det gav jo god mening.

Og selvom man tænkte ”helt klart, det ved jeg godt”, så fik man hver gang store øjne, når ens eget billede blev bedømt.

Hans kommentarer og anbefalinger var meget indlysende og hjælpsomme for os.

Det tre bedste billeder kom fra:
1. plads: ”Madame Y” af Niels Majgaard
2. plads: ”Fake news” af Leif Andersen
3. plads: ”Rimfrost” af Ib Haurum

Efter en pause fortsatte Rafael med vores digitale billeder – emnet var ”Set fra oven” og der var indsendt 28 billeder af 15 medlemmer.

Igen kom han med meget konstruktiv kritik.

Han mente det var vigtigt at man tager konkurrencen / billederne alvorligt og virkelig gør sit bedste; og hvis man ikke kan, gider eller ikke får det rigtige udtryk eller det rigtige ud af billedet, så er det jo meget bedre man udlader det.

Emnerne bliver normalt bekendtgjort ca. oktober 2017, hvorefter billederne kan tages, og gennemarbejdes.
Der burde altså være tid nok til at tænke, planlægge og udføre opgaven.

De tre bedste billeder kom fra:
1. plads: ”Rush Hour” af Bo Hvidt
2. plads: ”Søpindsvin” af Valdemar Klauber
3. plads: ”Blomsterknop” af Lars Andreassen

Tillykke til alle vindere!!!

Vi siger stor tak til Rafael og håber at han besøger os igen!

Klik her for at se billederne fra bedømmelsen!

Klik her for at se medlemmerne´s billeder med emnet "Set fra oven"!

Klik her for at se medlemmerne´s billeder med frit emne!