Første klubaften i efteråret ■ 2018-08-09

KlubaftenerOprettet af Martin Schaffer 2018-08-11 19:35

Endelig - så er den nye sæson begyndt i Fotoklubben Kronborg!

Selvom temperaturen stadigvæk er næsten tropisk, mødtes 26 foto-interesserede til klubaftenen.

Nogle startede tidligere – Lars A, i funktionen som tovholder for projektet ”Hornbæk året rundt”, præsenterede teamets forslag til ideer og rammer for projektet.
Det bliver spændende at følge med i, hvordan det udvikler sig.

Ca. klokken 18:30 bød vi alle velkommen.

Lars A (denne gang i funktionen som billedsekretær) modtog papirbilleder til vores 4. fotokonkurrence i år (emner: frit emne i papir, ”Blomst(er)” i digital), hvorefter billederne blev opstillet på vores tavle, så at alle kunne se dem.

Det er altid dejligt at se nye ansigter – velkommen til Suzanne og Ole V i klubben!

For at komme hurtigt ind i klubbens liv som nyt medlem, besluttede vores bestyrelse, at der tilknyttes en mentor – i dette tilfælde er det Ole N – mange tak for det!

Vi var også glade for to interessenter som kom forbi – vi håber, at de kunne lide klubben!

Klokken 19:00 begyndte vi med at vise vores bedste skud fra sommeren (2-3 billeder af hver).
Det var spændende og interessant at se de forskellige billeder og høre fotografens lille historie.

Derefter præsenterede Ole N emnet for vores lille fototur i byen – ”Farvekomposition”, som handler om (selvfølgelig) farver, komplementærfarver og kontrast.
Vi fik uddelt et diagram med basisfarver og deres modsætning og Ole N forklarede kort reglerne (jpg, uden redigering) og vi gik ud for at fotografere ca. en time.
Der var nogle som gik i grupper og nogle som gik alene.

Ca. klokken halv ni mødtes vi igen i Fællessalen, hvor vi havde en kort pause (”optankning”) og afleverede vores 3 bedste billeder til Martin, hvorefter vi præsenterede billederne og talte lidt om, hvorfor og hvordan man lavede netop dem, og hvilke udfordringer man havde.

Det er for nogle ikke så nemt (forfatteren inkluderet) at sætte sig ind i opgaven og aflevere noget brugbart indenfor kort tid – men det er en god øvelse i hvert fald, og så samler man erfaringer (f.eks. at lære at koncentrere sig kun på fotograferingen – det kunne også ses som en ”Mindfulness”-øvelse…).

Vi var færdige ca. kl. 21:15 og sagde ”Mange tak for i aften”!

Klik her for at se billederne under aftenen!

Klik her for at se medlemmerne´s bedste billeder!