Workshop 12 ”Basic 3” ■ 2018-09-13

WorkshopsOprettet af Martin Schaffer 2018-09-18 15:26

I dag lavede vi vores 3. Basic – Workshop for at øge vores medlemmers færdigheder i fotografering.
Der kom ret mange – både nye(re) og også kendte ansigter.

Emnerne var Lys og Komposition.

Martin begyndte med sit foredrag om lyset.
Det var ret spændende – vi gennemgik lysets spektrum, RA/CRI-værdi, menneskets øje i forhold til et digitalt kamera, EV (som var lidt forvirrende og svært at forstå), forskellige belysningsmåder og til sidst et sjovt eksperiment:

Male med lys.

Steen var modellen, og sad stille i flere sekunder; der blev taget et billede med lang lukkertid – 10 sekunder, hvor flashen udløste med det samme (første lukkergardin), og derefter (inden for 10 sekunder) lyste Martin Steens baggrund op med en lysstik, som gav et interessant billede.

Det var spændende at se, hvordan et sådant billede dannes.

Efter en kort pause fortsat Steen med emnet Komposition, hvor han gennemgik reglerne (meget kort – de kendes i forvejen af næsten alle…) og flere anbefalinger (fx fyld rammen ud, ledende linjer, forgrund-mellemgrund-baggrund osv.).

Så sørgede Steen & Martin for, at deltagerne blev aktive, idet de skulle øve sig i den rigtige komposition (fx hvis modellen kigger til venstre, så skal der være plads til min venstre, hvis modellen kigger op, så skal der være plads oppe osv.).

Det var en rigtig god øvelse for medlemmerne – Steen & Martin følte sig lidt som VIP´s pga. de mange flash-affyringer….

Sidste opgave var at finde nogle ledende linjer til modellerne – altså igen at øve sig i at komponere billedet under foto-shootingen.

Så afsluttede vi denne workshop, ryddede op og sagde ”Tak for i aften”.

Mange tak!!!

Klik her for at se billederne under øvelsen!