Bedømmelse af Minimaraton 2/18 ■ 2018-10-04

KlubaftenerOprettet af Martin Schaffer 2018-10-07 02:29

I dag begyndte vi vores klubaften en halv time tidligere.
Grunden var, at vores sekretær Ib informerede os om GDPR (Persondataforordningen) - hvad må man, hvad ikke, hvorfor, hvordan skal man passe på når vi publicerer billeder på internettet, herunder vores hjemmeside.
Selvom emnet er ret tørt, lykkede det Ib at forklare det på en nem måde; til sidst viste han et par eksempler fra vores gallerier og vi skulle gætte, om de var lovlige eller ej.
Flot arbejde Ib, mange tak for det.
Præsentationen samt eksempler og forklaringer bliver lagt på vores interne blog.

Så var der tid for bedømmelsen af vores anden Minimaraton, som blev afholdt den 01. september i Hillerød.
Derfor havde vi inviteret en meget kompetent dommer, nemlig Tage Blach Kern fra Albertslund Fotoklub.
Han er meget rutineret, især med Fotomaratons (topplaceringer på København Fotomaratons).
Det giver jo også meget mening – vi vil også i fremtiden forsøge at finde de passende dommere til vores konkurrenceemner.

Tage stiller selvfølgelig meget højt krav på billederne fra en Fotomaraton.
Og det første, han sagde efter en kort introduktion var, hvorfor der kun deltog 11 medlemmer, men nu på klubaftenen er der 24???
Der har han sikkert ret – vi plejer normalt at være ca. 15-18 deltagere.
Denne gang skyldtes det muligvis datoen – der var stadig væk et antal af vores medlemmer på sommerferie.
Så skal vi gøre det bedre næste gang!

Dommeren begyndte med det første emne - ”Dyr i vandet”, hvor han præsenterede plads 3, 2 og 1.
Vinderne blev:
1. Jørgen Nielsen
2. Lars Andreassen
3. Leif Andersen
Derefter viste han de andre 8 billeder, alle sammen igen med hans kommentar.

Da han er meget erfaren med denne slags opgaver, kom han bare med de forslag, som ville have været mulige – altså fx:
- billedkomposition: drej kamera lidt, zoome mere ind/ud, sørg for en god eksponering, kig på baggrunden, hold styr på dybdeskarpheden (altså blænden), leg lidt med de særlige indstillinger (fx øge kontrasten og skarphed) osv.
- lav billedet meget enkelt og let forståeligt
- objektet skal være stort nok
- objektet skal være skarpt
- fortæl en historie
Og det giver jo meget mening (men det er nogen gange svært at huske det, når man er direkte i situationen..).

Så fulgte emne to – ”Livet på havnen” – og det var selvfølgelig noget, som han kunne lave sjov med – fordi vi var jo som sagt i Hillerød!!!
Og det var ikke så velegnet emne, det måtte vi anerkende; altså igen noget nyt lært – vi vil tilpasse emnerne mere til lokationen i fremtiden.
Vi er ikke perfekte – men vi bliver bedre og bedre…
I hvert fald kom der også de bedste tre placeringer frem, nemlig:
1. Leif Andersen
2. Steen Jensen
3. Martin Schaffer

Efter en kort pause fortsætte vi med de sidste to emner:
”Spejlvendt”:
1. Martin Schaffer
2. Monica Mahona
3. Lars Andreassen

og ”Mennesker”:
1. Steen Jensen
2. Martin Schaffer
3. Monica Mahona

Og så bliver vinderen af hele Minimaratonen kåret:
Tillykke til Martin!

Det var en meget interessant aften, hvor vi igen har lært noget nyt (fra begge foredragsholdere), som vi sikkert kan bruge i fremtiden.

Desuden er det nu den fjerde gang i træk, hvor vi kunne byde velkommen interessenter!!!
Det glæder os meget, at vores fotoklub hele tiden kan tiltrække nye medlemmer!!!

Mange tak for aftenen!!!

Klik her for at se billederne fra klubaften!

Klik her for at se billederne fra MM 2-2018!