Foredrag "At fotografere arkitektur" med Emilie Koefoed ■ 2017-08-24

KlubaftenerOprettet af Martin Schaffer 2017-08-30 19:10
I aften havde vi efterårets første faglige foredrag.

Vi havde besøg af Emilie Koefoed, en meget dygtig redaktør og bysociolog, som desuden er interesseret i fotografering af arkitektur.

Først prøvede Emilie at vække vores interesse for arkitektur generelt – med billeder og deres udtryk, virkning og betragtningsmåde.

Og ja, pludselig gav det meget mening at tænke på forskellige måder, når man planlægger at fotografere en bygning.

Vi fik gode eksempler på, hvor vigtigt det er at finde den specielle synsvinkel og det rigtige tidspunkt for at tage billeder.
Specielt for fotografering af arkitektur er, at det rent geometriske er en selvstændig vinkel.

Selvfølgelig er der tekniske (optiske) udfordringer, f.eks. styrtende linjer, dybdeskarphed, osv., men de er jo vel bekendt i vores verden.

Vi fik gode anbefalinger vedr. udstyr, om at vælge komposition og ikke mindst om betydningen af lyset i billederne.

Efter pausen gav Emilie os et stort indblik i Nordhavns udvikling, bygning og planlægning.

Det gav meget mening for os, fordi der allerede er planlagt en fælles fototur til Nordhavn i oktober måned, hvor vi får muligheden for at tage gode billeder til vores 6. fotokonkurrence med emnet ”Arkitektur”.

Mange tak for et meget informativt og professionelt foredrag, Emilie!
Så fik vi rigtig lyst til arkitekturfotografering!

Klik her for at se alle billeder fra klubaftenen!