Workshop 9 - ”Basic 1” ■ 2018-08-16

WorkshopsOprettet af Martin Schaffer 2018-08-17 23:10

I dag gennemførte vi vores første ”Basic” – workshop.

Det er et frit tilbud fra klubben til vores medlemmer – alle, som er interesseret i styringen af eksponering med blænde, lukkertid og ISO, var velkomne.

Stephan, som også er en meget erfaren træner, var så venlig at lede denne workshop.

Han forklarede, hvorfor man skal kunne håndtere disse tre parametre – uanset, om man fotograferer med automatik eller ej.

Efter lidt teori fik vi nogle opgaver, som vi skulle løse.

Altså ud i det ”vilde” aftenliv i Helsingør (selvom vi nåede kun ca. 40m…) og fyre løs.

Udfordringen var bl.a. at finde ud af, hvilken lukkertid der skal til, så billedet bliver uskarpt pga. rystelser (selvfølgelig uden tilsluttet billedstabilisator).

En anden spændene øvelse var at skrue lukkertiden op (altså gøre lukkertiden langsommere) for at følge f.eks. en cyklist, så han/hun blev skarp og baggrunden sløret.

Det var meget lærerigt og interessant, og så fik nogle medlemmer mere styr på deres kameraer med hjælp fra os andre.

Til sidst mødtes vi i klublokalet igen og præsenterede vores resultater, hvor nogle også fortalte om deres lærte erfaringer.

Alt i alt en vel lykket aften.

Vi fortsætter jo med tre andre ”Basic”-workhops, hvor vi går mere ind i dybden.

Mange tak for din fine præsentation, Stephan, og tak for i aften!!!!

Klik her for at se billederne under øvelsen!