Bedømmelse FK 4/18 ■ 2018-09-06

KlubaftenerOprettet af Martin Schaffer 2018-09-11 21:24

I aften blev vores 4. fotokonkurrence i år bedømt.
Derfor inviterede vi Kim K. Sørensen fra Downstairs, som kom med en masse notater.

Da han begyndte sin bedømmelse pegede han på, at vi skulle blive meget mere skarpe med de titler, som vi giver vores billeder.
Nogle titler var spændende – og så begynder man at tænke, hvordan billederne vil se ud, men de holdt desværre ikke altid.
Og der har han fuldstændig ret – det var meget indlysende for os (men desværre først, da han sagde det…).

Så kom billede efter billede op på tavlen (han begyndte med papir med frit emne, som blev vist samtidig også med projektoren).
Han fortalte til hvert fotografi en lille historie, som kom op i hans tanker, da han så billedet.
Det var rigtig godt – så kunne vi godt følge med og forstå fotografens ide som ligger bag ved.

Men – der var selvfølgelig ingen billeder, der var perfekte.
Og det gav meget mening, når dommeren pegede på nogle ting, som vi skal huske:
- beskær billedet for at fjerne unødvendige og mere disstraherende dele!
- de lyseste steder er mest tiltrækkende – vil du have det?
- sørg for at få hele objektet med på billedet – hvis det ikke kan lade sig gøre, så beskær, men rigtigt!
- vær klar i det du vil gerne udtrykke – holder det?
- sørg for at baggrunden passer / holder – hvis ikke, så skift position, hvis det er muligt, eller beskær
- pas på hvis du kloner i billedbehandling – det kan nemt virke unaturligt

De tre bedste placeringer fik:
1. Valdemar Klauber
2. Lars Andreassen
3. Birgit Bentzen

Efter en pause fortsatte dommeren med at præsentere de digitale billeder (med emnet ”Blomst(er)”).
Den største ros for deres billederne fik:
1. Lars Andreassen
2. Bodil Hvalsø
3. Birgit Olsen

Tillykke til vores vindere!!!!
Det har I virkelig fortjent!!!

Så bliver det desværre endnu sværere at indhente Lars i vores ”Årets fotograf” – konkurrence (bemærkning af forfatteren)…

Vi siger maaange tak til Kim for hans rigtig gode, professionelle og spændende bedømmelse.

Vi håber vi må komme tilbage til ham igen!

Mange tak for en meget fin klubaften!!!

Klik her for at se billederne fra bedømmelsen!

Klik her for at se medlemmerne´s billeder med emnet "Blomst(er)"!

Klik her for at se medlemmerne´s billeder med frit emne!